maandag 5 augustus 2013

Haakpatroon sleutelhanger vogeltje             

                          
Benodigdheden 

3 kleuren durable haak/borduurkatoen. Dit zijn kleine bolletjes van 20 gram.
6 parelkraaltjes
Haaknaald nr 1

Lijfje
1.      6 losse met een halve vaste sluiten tot een ring
2.       1 losse, 12 vasten in de ring
3.      3 lossen als 1e stokje,* 3 stokjes in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek*, van *tot* herhalen tot einde van de toer (30 stokjes), sluiten met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen
4.      3 lossen als 1e stokje,* 2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek*, van *tot* herhalen tot het einde van de toer (45 stokjes), sluiten met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen
5.      3 lossen als 1e stokje,* 2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek*, van *tot* herhalen tot 31 stokjes, de volgende 5 stokjes samen haken, (zie tekening) 1 losse ,herhaal voor de rest van de toer van*tot*, sluiten met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen

Snaveltje
Het snaveltje bestaat uit  5 samen gehaakte stokjes
Haak dit als volgt:
Begin 2 steken voor de 5 samen gehaakt stokjes met  3 lossen voor het 1e stokje, haak  daarna de andere 4 stokjes en haak  alle steken samen af.

Rand aan lijfje en staart
Vouw het lijfje dubbel , begin bij het snaveltje , halve vaste in de 1e steek, *2 lossen, 1 halve vaste in de volgende steek*, herhaal van*tot* tot het einde van het lijfje (vergeet n het lijfje op te vullen), hecht niet af maar haak 25 lossen, in de 2e losse van af de naald 1 vaste, * 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek*, herhaal van *tot* tot het einde, hecht niet af maar haak 20 lossen, in de 2e losse vanaf de naald 1 vaste, herhaal van *tot* tot het einde, sluit met een halve vaste in het lijfje.

Vleugeltjes
Haak 8 lossen, 1vaste in de 2e steek vanaf de naald, 1vaste in de volgende steek, 1 half stokje in de volgende steek( herhaal 1x), 1 stokje in de volgende steek (herhaal 1x), 5 stokjes in de volgende steek, ga aan de andere kant van de lossen verder. 1 stokje in de volgende steek (herhaal 1x), 1half stokje in de volgende steek (herhaal 1x), 1 vaste in de volgende steek (herhaal 1x ), sluit met een halve vaste in de 1e vaste.

Pootjes
4 lossen sluiten tot een ring, 1 losse, 6vasten in de ring, sluiten met een halve vaste in de 1e vaste, 6 lossen, met een halve vaste aan de onderkant van het lijfje haken.

Afwerking

Werk alle draadjes netjes weg. Lijm of naai kraaltjes als oogjes op het kopje. Lijm of naai de vleugeltjes op het lijfje. Steek als extra versiering een veertje in de achterkant van het lijf. Haak een ketting van 30 lossen en haak deze op de rug als ophang lus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten